Diensten

Keramiek

Keramische tegels zijn relatief nieuw op de markt en worden steeds meer een trend in Nederland . De tegels zijn krasbestendig, eenvoudig schoon te maken en gegarandeerd kleurvast door de keramische toplaag. Tevens kunnen deze tegels met een voeg naar keuze worden afgewerkt. Door deze eigenschappen heeft u jarenlang plezier van uw terras.

sierbestrating bonacura

Sierbestrating

Klinkers en siertegels zijn mooi voor het aanleggen van een pad, oprit of terras. Of voor het maken van trappen en treden. Natuursteen is tijdloos en oersterk, prachtig voor een muurtje, een rotstuin of als vijverdecoratie. En vergeet niet de decoratieve beton in opsluitbanden en omlijstingen, te gebruiken voor de afwerking.

sierbestrating bonacuraBetontegels zijn erg sterk en slijtvast en hebben hierdoor een hoge draagkracht. De prijs-kwaliteitverhouding van betontegels is goed. Betontegels zijn in vergelijking met keramische tegels of natuursteen tegels goed betaalbaar. Beton is een duurzaam materiaal, wat minstens een aantal jaar meegaat en volledig recyclebaar is. Daarnaast zijn betontegels goed bestand tegen vorst en zullen niet kapotvriezen in de winter. Bij betonnen terrastegels wordt het water afgevoerd en hierdoor is er weinig slipgevaar.

Gebakken klinkers zijn letterlijk oersterk. Dit heeft vooral ook te maken met het feit dat de klinkers zich niet gemakkelijk laten beïnvloeden door zaken van buitenaf. Ze zijn goed bestand tegen een hoge belasting, tegen extreem lage én extreem hoge temperaturen, tegen de meest uiteenlopende chemicaliën en tegen strooizout. Gebakken klinkers houden altijd vast aan hun kwaliteit, waardoor zij met gemak een levensduur van meer dan een eeuw behalen.

Betonklinkers worden vaak gebruikt als bestrating voor wegen en opritten, maar ook voor terrassen. Deze klinkers op basis van cement, zand, grind en eventuele kleurstoffen zijn erg stevig en dik. Het terras zal daarom zwaarbelast kunnen worden. Bovendien zijn ze in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Betonklinkers zijn dus méér dan monotone grijze stenen. Deze klinkers zijn zeer voordelig qua prijs, zeker in vergelijking met andere materialen.

(Kunst)Gras en Grind

Kunstgras

Wanneer gewoon gras teveel aandacht vereist kunt u overwegen om uw gras te vervangen door kunstgras. Met kunstgras in uw tuin geniet u van de volgende voordelen:
  • Nooit meer maaien
  • Altijd een prachtig groen gazon
  • Kind- en huisdiervriendelijk
Kortom, veel voordelen en lekker praktisch

Grind

In een siertuin kunt u gebruik maken van grind of split voor onder andere een sierpad, looppad of terras. Overweegt u om een oprit of parkeerplaats met grind of split aan te leggen dan bieden grindplaten de benodigde stabiliteit. De grindplaten zorgen ervoor dat het grind of split niet meer gaat rollen of verschuiven . Zo voorkomt u spoorvorming en dat bespaart u veel onderhoud.

Houtwerk

Een hekwerk of schutting, gewolmaniseerd of hardhout, hout of wilgenteenmatten, laag of 180cm hoog, wij plaatsen deze voor u om lekker uit de wind te zitten met voldoende privacy of om uw tuin kindvriendelijk te maken. Heeft u kinderen, een vijver en wilt u ook hier een afscheiding? Dat is eenvoudig te realiseren.
Zoekt u een moderne afscheiding? Zoals een stenenkorf of iets van gaasmatten met een mooie klimplant er doorheen? Een groene muur (een Pergola los of boven een schutting) is natuurlijk ook mogelijk. Ook kunnen wij voor u een afdek of carport realiseren. Wij beschikken ook over vakmanschap in timmerwerk.